МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Климент Шопов с въпрос към министъра на земеделието: Кога селата Калояново и Глушник ще имат вода за напояване?

Народният представител от „Възраждане“ Климент Шопов, който е и кандидат за кмет на община Сливен, отправи питане към министъра на земеделието и храните относно въвеждането в употреба на напоителен канал P-2, намиращ се в землището на с. Калояново и с. Глушник.

Каналът е предназначен да напоява част от землищата на селата,  но от години е изоставен, а много от градините, намиращи се там, вече са изсъхнали. „Когато е работило съоръжението, стотици декари с лозя, череши, праскови, сини сливи, орехи и бадеми са се обработвали, давали са продукция и са носили доходи на местните жители“, заяви Климент Шопов.

Кандидатът за кмет на Сливен настоява в кратки срокове да бъдат взети необходимите мерки и каналът, стопанисван от „Напоителни системи – клон Средна Тунджа“, да бъде пуснат в експлоатация, така че жителите на с. Калояново и с. Глушник да могат да обработват земите си.

„Възраждане няма да спре да се бори за интересите на хората. Заедно можем да променим Сливен и малките населени места, като излезем и гласуваме“, бе категоричен  кандидат-кметът.

Климент Шопов и кандидатите за общински съветници от „Възраждане“ са с номер 42 в бюлетината.

Линк към въпроса: https://parliament.bg/bg/topical_nature/ID/57499.

 

Facebook Comments