СЛИВЕН

Кметът на Сливен и народният представител Татяна Султанова се срещнаха със строителния министър в търсене на решение за „Речица“

Кметът на община Сливен Стефан Радев се срещна с министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. В срещата участва и сливенският депутат от  ПП “Продължаваме Промяната” Татяна Султанова.

Тема на разговора бе възстановяването на уличните настилки в кв. „Речица”, след като приключи проектът на „В и К” за изграждане на нова канализация, водопроводи и отводняване. 

В проекта за водния цикъл са заложени дейности за възстановяване на асфалта. Предвидените в него ремонти обаче са само на участъците, където е разкопавано. „Моето желание е да има пълно възстановяване на уличните настилки и съм готов Общината да се включи, за да се изпълнят тези намерения”, коментира кметът Радев.

“Години наред хората в квартал “Речица” живеят при изключително недостойни условия. Необходимо е осигуряване на средства от държавния бюджет за възстановяване на доброто състояние на уличната мрежа, включително изграждане на тротоари и бордюри. Състоянието на уличната мрежа в Сливен също е незадоволително.  Дадените обещания за качествено възстановяване на разкопаните улици до края на годината не се случват. Очаквам в кратък срок органите, отговорни за приемане на работата на изпълнителите и осъществяване на контрол, да се сезират и изпълнят задълженията си”, коментира по време на срещата Татяна Султанова.

Facebook Comments