СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев връчи почетен плакет на Военната болница в Сливен по случай бележитата 100-годишнина

Кметът Стефан Радев бе гост на тържественото награждаване на военнослужещи и цивилни служители от състава на военната болница в Сливен. Тази година лечебното заведение, което е част от структурата на Военномедицинска академия, чества 100-годишен юбилей. В приветствието си към началника на болницата полк. д-р Илиян Комитов, медицинските екипи, гости и приятели градоначалникът отбеляза, че за сливналии лечебното заведение е гордост и през изминалите сто години са много хората, допринесли за неговото развитие, утвърждаване като база за лечение. Той изрази задоволство, че днес лечебното заведение продължава да се обновява и развива.

„Една от болниците, гръбнак в системата на здравеопазването, не само в Сливен, а и в Югоизточна България. Заслужавате огромната ни благодарност за всичко, което сторихте по време на COVID-пандемията! Тогава Военна болница-Сливен се прояви като един от стожерите и надеждите за всички нас, че ще оцелеем и ще преминем през този ад. Дължим го на вас, които работихте и продължавате да работите тук. Огромно благодаря!“, заяви още кметът Стефан Радев. По случай юбилея и за принос в развитието на здравните грижи и здравеопазването в общината, той връчи почетен плакет на полк. д-р Комитов. Кметът подари икона на Св. Йоан Рилски на реновираното инфекциозно отделение към военната болница. Икона на инфекциозното отделение подари и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който бе сред официалните гости на награждаването.

На свой ред началникът на МБАЛ-Сливен към Военномедицинската академия полк. д-р Илиян Комитов благодари за оказаната чест. Той изрази благодарност към ръководството на Военномедицинската академия за подкрепата и отличието, за работата и отговорното отношение на неговите колеги, на целия личен състав на болницата и медицинските пунктове във военните формирования.

„Всичките постигнати резултати в работата ни, не биха били възможни без най-важното – човешкия капитал. Благодаря за вашата отдаденост, човешко отношение, емпатия, професионализъм и компетентност!“, заяви още началникът на лечебното заведение.

Честването на бележитата годишнина започна с освещаване и откриване на ремонтираната сграда на Отделението по инфекциозни болести към болницата. Събитието уважиха министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, началникът на Военномедицинска академия генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, заместник-командирът на сухопътните войски генерал Николай Караиванов, директори на лечебни заведения и медицински екипи.

Сградата на инфекциозното отделение е построена през 1977 г. Обновяването й започва през 2020 г. Реновирането й е според най-съвременните стандарти за работа в инфекциозна среда, с нулеви вредни емисии за въздух и вода. Тя е сред малкото болнични структури в страната за лечение на инфекциозно болни, която осигурява максимален комфорт за пациентите и персонала.

Facebook Comments