СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев инспектира изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“

Кметът Стефан Радев инспектира днес изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“, която ще преминава през бившите поделения в Сливен. Строителните дейности започнаха през октомври, а срокът за изпълнение е 180 дни.

„Радвам се, че дейностите напредват. Водопроводът и  канализацията вече са изградени. Надявам се улицата да е готова преди крайния срок. За изграждането й получихме от държавата половината финансиране. Очаквам Министерството на регионалното развитие да изпълни ангажимента си да се подпише анекс и за другата сума по проекта“, каза Стефан Радев.

Той припомни, че близо до улицата е предвиден и терен за преместване на пожарната. Преди две години, преди турболенциите в централната власт, са водени разговори с Министерството на вътрешните работи.

„Надявам се скоро да подновим тези разговори, особено след като построим улицата, защото тя ще е от голямо значение за достъпа на пожарните автомобили. Определено локацията е много по-добра за пожарната“, допълни Радев.

Другата функция на новата улица е да разтовари трафика от кръстовищата на „Розова градина“ и „Илинденско въстание“. След изграждането й ще има и достъп до паметника на Шести артилерийски полк, който Общината  реставрира. Предвидено е облагородяване на пространството около него. Улицата е с дължина от близо 300 метра. Ще бъде поставено осветление, ще се монтират и камери за видеонаблюдение.

Facebook Comments