СЛИВЕН

Коледен концерт в Сливен на солистите от „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар Георги Калайджиев

Празник от класически произведения на Моцарт, Бизе, Пиацола и други, сътвориха младите солисти от проекта „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар от Сливен Георги Калайджиев.

Бившият концерт-майстор е създател на проекта, чрез който успешно се обучават млади музиканти от ромската общност на града. Те изучават солфеж и получават безплатни уроци по различни класически музикални инструменти – цигулка, виола, флейта, пиано и др.

Сред присъстващите на Коледния концерт в зала „Сливен“ беше кметът Стефан Радев, който поздрави бившия концерт-майстор и солистите, за упоритостта и енергията, които влагат проектът да се развива и да помага за израстването на децата, давайки им нов шанс за реализация. Възпитаничка на Георги Калайджиев вече е студент в Музикалната академия, а други деца продължават образованието си в музикалните училища в Стара Загора и Бургас.

„Където и да се намирате по света, Вие винаги се връщате и предавате опита си на младите, които искат да се занимават с музика. Доброто има смисъл, когато доброто се мултиплицира“, заяви кметът Стефан Радев от сцената на зала „Сливен“. Той пожела на всички много здраве, светли празници и енергия, с която да устояват на предизвикателствата на времето.

От своя страна Георги Калайджиев благодари за подкрепата от страна на Община Сливен и обяви, че на младите музиканти от проекта им предстоят
концерти не само в България, но и в чужбина.

Концертът се проведе при спазване на задължителните противоепидемични мерки в страната.

Facebook Comments