ИНТЕРВЮТА И КОМЕНТАРИ СЛИВЕН

Красимира Иванова от БСП – Сливен: Как стигнахме дъното?

КАК СТИГНАХМЕ ДЪНОТО?

ПРИЯТЕЛИ,

Обръщам се към Вас, българи, познати и непознати, членове и симпатизанти на БСП. БСП е партия, в която имаше различни мнения, становища и позиции, но винаги се обединявахме и гледахме в една посока. Как стигнахме дъното и не можем да тръгнем нагоре?

В цяла България, на много места са разбити Общинските съвети /Пленумите/ на БСП, основните партийни организации се напускат от партийните председатели и членовете, несъгласни с хаоса в нашата Партия. Започна изключване на големи групи членове и партийни председатели, верни, всеотдайни, работещи дълги години за идеята и вярата в нея. Шепа нещастници по места, стремящи се за постове и пари, привличат отделни членове от Националното ръководство и Председателя на своя страна. Те не застават твърдо като ръководство – разбиват се големи организации и се нанася решителен удар на БСП. Така е и при нас в гр. Сливен!

Разривът започна след Общинската конференция през септември 2023 г. Делегатите казаха своето мнение, 65 души от 100 гласуваха за Минчо Афузов, с достойни качества за кмет, а от горе наложиха човек с 15 гласа и напълно неизбираем – резултатите потвърждават моите думи. Националното ръководство не се съобрази с нашето мнение. Защо? Защо организираме събрания на партийните организации и Общинска конференция щом нашето мнение не струва пукната пара. Ръководството се заобгражда с хора, борещи се за пост и заплати, които да са на държавната хранилка – дребни души, но послушни. Защо разбиват Младежката организация на БСП – Сливен? (Председателят на МО – Сливен вече не е член на Партията). Защо разрушават Обединението на жените социалистки? (Областната и общинската председателка на жените социалистки вече не са членове на Партията). Който не напусне отвратен от ботуша, с който се тъпче свободното мнение, бива изключван! Защо изключените не сме информирани повече от месец, а ключарите са се свили и мишкуват – липсва чест, доблест и достойнство да застанат с лице в лице срещу нас? Защо не ни позволяват да имаме различно мнение, изказвания и предложения? БСП партия ли е или диктаторска структура? Защо не се вижда каква е обстановката в Сливен, кой е избираем и какви ще бъдат положителните резултати за БСП, а се гонят само лични интереси?

По време на местните избори се отстраняват обучените, знаещите, можещите, дългогодишни кадри от СИК партийци, като на тяхно място се слагат случайни хора. Резултатът е налице. БСП от 11 общински съветници в Сливен, сега има 4. Цифрите са ярко доказателство. Пълен крах на Общинската организация на БСП, която е разбита. Защо 6 месеца Партията няма организационен живот? Привикват се отделни партийни председатели, малко на брой – 10-ина от 67 и се имитира дейност. Защо? Клубът на Общинския съвет на БСП е заключен, тъне в мрак, студенина и Партията няма живот.

Това ли заслужава градът на 100-те войводи Сливен, борческият град на Георги Кирков и Съби Димитров, на Добри Желязков Фабрикаджията и Добри Чинтулов, на Гендов, Сирак Скитник, на Панайот Хитов, Хаджи Димитър и много видни българи. Сега сме жалки останки от минала слава!

Защо? Болка и мъка ми е за Столетницата!

Казвам се Красимира Иванова и съм 39 години член на БКП и БСП. Северняк съм, от Разград, но 37 години отдадох сили и работа за Сливенската партийна организация. 20 години съм партиен секретар на клуб ,,Макаренко”, на Първична партийна организация и на най голямата Основна партийна организация ,,Добри Чинтулов – Даскала”. Започнахме с 12 члена. Имаме ветерани на 90 години, а най–младият ни член е роден 2001 г. Сега наброяваме 47 члена и сме най голямата ОПО в Сливенска община. Бях член на Общинския съвет на БСП. Познавам се с членове от Националното ръководство и лично с Председателката на партията. Защо Столетница я сриват до дъното? Защо в Сливен ни правят на пух и прах за няколко сребърника и болни амбиции на някого? Целият ми живот е свързан с Партията, на която служа вярно и не мога да се примиря със съществуващото положение. За това поставям тези въпроси! Винаги има противоречия, но сега е чудо! Защо? Вече съм изключена от НС на БСП без ВИНА, не съм уведомена цял месец, защото съм неудобна, говоря истината, защото съм работила много за просперитета на моята Партия и България! Вече не искат отдадени и мислещи, само послушните!

Българи, обичайте се, да няма злоба и завист, отмъщението не води до нищо добро! Бъдете добри и не се отказвайте от мнението и ценностите си!

Красимира Иванова

Март 2024 г.

гр. Сливен                                                                             

Facebook Comments