СЛИВЕН

Лекар, две медицински сестри и учител са сред новозаразените с коронавирус в Сливен

През изминалото денонощие на територията на Сливенска област са регистрирани 19 нови случая на коронавирус.

От Областния кризисен щаб информират, че сред заболелите в Община Сливен са един лекар, две медицински сестри, както и един учител.

В Община Твърдица е доказан случай при един ученик.  

Сред новите случаи 5 са в община Нова Загора, 3 – в община Твърдица, а останалите – в община Сливен. Няма регистрирани огнища на работното място. Преобладаващ брой сред заболелите са работещи граждани, безконтактни на по-рано установени случаи.   

В изолатора на спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е починала 88-годишна жена, потребител в Дома за възрастни хора в Сливен. Тя е докарана с линейка от дома, със световъртеж. Установено е, че има пневмония. От РЗИ уточниха, че към момента няма данни да й е взета проба за   COVID-19   и евентуално инфектиране да е станало причина за фаталния край.

От община Сливен са организирали изследване на персонала в дома по метода на пуловете. Пет пула са дали положителен резултат, заради което от 23 лица от персонала са взети проби с   PCR  -тестове за индивидуално изследване. Очакват се резултатите. Ще бъдат изследвани и домуващите.

Активните случаи на COVID-19 в цялата област са 509. Под карантина в момента са поставени общо 857 души.

Facebook Comments