Сливен

Лекар, лаборант и учителка в детска градина са сред новозаразените с COVID-19 в Сливенско

24 са новорегистрираните случаи на коронавирусна инфекция през последното денонощие в Сливенско. Сред тях са лекар от болничната помощ, клиничен лаборант и учителка в детска градина, която е била контактна на заболял. Това съобщиха от областния кризисен щаб.

Излекуваните пациенти са 22-ма.

295 са активните случаи на COVID-19 в областта към 21 януари, от тях 217 са жители на град Сливен. Останалите лица са от 45 населени места в четирите общини на областта.

Продължават проверките, указани от областния управител Чавдар Божурски, за спазването на противоепидемичните мерки. Те се осъществяват самостоятелно или съвместно от институциите, ангажирани с контрола – ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“.

През последното денонощие служители на ОД на МВР са осъществили проверки в 37 търговски обекта и 5 автобуса в Сливен, 10 търговски обекта в Нова Загора и 8 малки квартални магазина в Котел. В Сливен и Нова Загора са издадени общо 5 предупредителни протокола. Съставени са 3 акта за неносене на предпазни маски в Сливен и 11 акта – в Котел.

Facebook Comments