СЛИВЕН

Лекар, медицинска сестра и двама учители от Сливен са заразени с коронавирус

Лекар от доболничната помощ, фелдшер, медицинска сестра и двама учители от различни учебни заведения в Сливен са сред 29-те диагностицирани с COVID-19 жители на областта през последното денонощие.

Четири лица са се инфектирали в семейни огнища, съобщиха от Областния кризисен щаб. Продължават епидемиологичните проучвания в Дома за стари хора в Сливен. Двама санитари бяха диагностицирани с COVID-19 при организираните от община Сливен изследвания на целия персонал.

Днес започнаха изследванията с PCR-тестове на 28 души от домуващите, които са били контактни на инфектираните служители. В социалната институция са настанени 104 потребители, за които се грижат 50 души медицински и немедицински персонал. През последното денонощие битката с коронавируса изгуби заболял потребител от Дома за възрастни мъже и жени с умствена изостаналост „Качулка“, с множество придружаващи заболявания, съобщиха от РЗИ. 

Към момента с COVID-19 са 483-ма души – 340 в община Сливен, 112 в община Нова Загора, 22 в община Твърдица и 9 в община Котел. 

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете, дезинфекцията и избягването на струпвания от хора доказано намаляват риска от инфектиране.  

Facebook Comments