Сливен

Лекар, стоматолог и ученик са сред новозаразените с COVID-19 в Сливенско

През последното денонощие на територията на областта за регистрирани 98 нови случая на COVID-19. За това информираха от Областния кризисен щаб. Сред новозаразените са лекар, стоматолог, ученик и санитар в Дома за стари хора в Сливен.

Добрата новина е, че за изминалите 24 часа са излекувани значително по-голям брой пациенти в сравнение с предходните дни – 95 души.

За съжаление, починаха петима пациенти с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания на възраст 50, 53, 63 години и двама на 83 години.

От Щаба съобщават, че към момента активните случаи на коронавирус в областта са 1 323. От тях 245 души са хоспитализирани в лечебни заведения. Под карантина са поставени 1 681 души – болни на домашно лечение, контактни на заразени и пристигнали от рискови зони.

Ваксинационният процес в областта също продължава. През вчерашния ден срещу COVID-19 са имунизирани 167 души. С тях общият брой на ваксинираните стана 9047 души.

От Областния кризисен щаб напомнят, че спазването на противоепидемичните мерки ограничава риска от разпространение и инфектиране с коронавирус.

Facebook Comments