СПОРТ

Леката атлетика в Сливен навърши 100 години

С празнична церемония в зала “Май” сливенските лекоатлети отбелязаха 100-годишнината на спорта в Сливен. С голямо вълнение бивши и настоящи спортисти, треньори и спортни деятели се срещнаха отново, някои дори след години, и си припомниха за успехите и развитието на леката атлетика в града до наши дни. Кметът Стефан Радев поздрави присъстващите и пожела да продължат да развиват спорта в града на световно равнище.

“Радвам се, че през тези 100 години много пъти атлетите на Сливен са давали повод за гордост не само на нашите съграждани, но и на всички българи. Радвам се, че толкова много хора са преминали през леката атлетика и са допринесли за развитието и добруването на нашия град. Пожелавам светли да са дните на леката атлетика, много пъти да чуваме националния химн от най-високи форуми, от стадиони и зали, на европейски, световни, олимпийски състезания. И разбира се – да бъде достоен сливенският принос в историята на българската лека атлетика”, заяви Радев.

Той връчи почетен знак – плакет на Сливен на Спортен клуб по лека атлетика /СКЛА/ “Михаил Желев” за принос в развитието на леката атлетика в града и по повод вековния юбилей. Значки на Сливен получиха Александър Паунов, Георги Иванов, Живко Петков, Красимир Аргиров, Надя Михова, Никола Николов и Стефан Авджиев. 

Плакети, грамоти и купи връчи председателят на СКЛА “Михаил Желев” Стефан Стефанов на доказали се спортисти и треньори. Плакети от клуба в знак на благодарност за доброто сътрудничество получиха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, председателят на спортната комисия в местния парламент Пламен Крумов, главният експерт в спортния общински отдел Силвия Никова и президентът на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев, който също беше гост на събитието.

 

Facebook Comments