СЛИВЕН

Лектори от Фондация „Бъдители“ вдъхновиха десетки ученици в Сливен

Лектори от Фондация „Бъдители“ гостуваха за втори път на учениците от СУ „Константин Константинов“ в  Сливен. Събитието на тема „Моят път към желаната професия“ се проведе по покана Весела Паскалева – директор на учебното заведение и събра десетки ученици от специална паралелка „Логистика и спедиция“.

Лектори по време на събитието в СУ „Константин Константинов“ в  Сливен бяха Биляна Панталеева – основател и председател на Фондация „Бъдители“, мениджър лични финанси и застраховане и Явор Панталеев – председател на съвета на директорите в ОЙРОШПЕД, компания за спедиция, транспорт и логистика.

„Направи ни впечатление, че учениците са будни, училището е много добре поддържано и създава прекрасна среда за учене и развитие. Младите хора слушаха с интерес всичко, което споделихме с тях. За нас тези срещи с ученици са много важни, защото вярваме, че споделения личен и професионален опит дава добра насока, по-широк поглед и мотивация за развитие“, споделят лекторите от „Бъдители“.

Фондация „Бъдители“ има за цел да подпомогне образователния процес на студенти, ученици и личности от всякаква възраст, мотивирайки и ориентирайки ги за професионалния живот. Под формата на разчупени и иновативни лекции те споделят за пътя, изминат от училище до днес.

Биляна Панталеева разказа на учениците вдъхновяващата история на пътя към професията, която работи с желание и ентусиазъм, както и за мисията на Фондация „Бъдители“ да мотивира младите хора да открият своето призвание.

„Споделих с учениците реални примери как да открият силните си страни, така че да ги развиват и в последствие да ги внедрят в дадена професия, която ще бъде удоволствие за тях да работят. Разказах им най-важното за моята професия, която обичам – финансово-застрахователен консултант. Професията не е разпространена сред младите хора, но е изключително интересна, с голяма тенденция за развитие, високоплатена и ще бъде все по-важна в динамично развиващия се свят. Финансовата компетентност е задължително да се гради още от детска възраст, защото води до финансова сигурност в зряла и пенсионна възраст. Дадох им реални примери още от сега как да защитят спестяванията си от инфлация. Работа на финансовия консултант е точно това, да даде решения на клиентите, така че парите им да бъдат защитени от инфлация и да имат висока доходност в годините напред. Дадох им и примери и как да оценяват труда си – още едно от важните умения в днешно време“, сподели Биляна Панталеева.

„Като собственик на компания за спедиция, транспорт и логистика разказах на учениците повече за това какви са процесите в реална среда, предавайки своя опит и философия, свързани с професионалното развитие. Професиите в сферата продължават да бъдат сред най-актуалните и имат бъдеще. За младите хора е важно да се докоснат до практиката, за да имат визия за развитие“, коментира Явор Панталеев.

Фондация „Бъдители“  направи и дарение на фототипни издания на три книги на Георги Раковски на библиотеката на училището. Те са съвместна инициатива с компанията „Ойрошпед“ и са разпространени в регионалните управления на образованието във всички области на страната с цел копия от тях да достигнат до всички училища. Училищата, които все още не са получили своите екземпляри от изданията, могат да ги заявят през регионалното управление на образованието, което отговаря за техния град.

Повече за Фондация „Бъдители“

Фондация „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които постигат целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

Според лекторите, които са част от Фондация „Бъдители“ личният пример в дома, училището, университета и обществото като цяло, е най-важен за младите хора. Именно той води до продуктивни действия и поемане на отговорност, чрез които се изграждат мотивирани и можещи личности. Фондацията стартира своята дейност като благотворителна инициатива преди 7 години, а доказателство за това колко ценен е личният пример е силния интерес към събитията. За този период от време „Бъдители“ са гостували на над 60 училища и университети, където са се срещнали с около 4800 млади хора.

Научете повече за Фондация „Бъдители“: https://buditeli.bg/.

Facebook Comments