Любопитно

Лятно кино в Сливен: Гледайте безплатната прожекция на българския филм “Засукан свят”

На 25 август (сряда) от 20.30 часа на крепост “Туида” всички жители и гости на Сливен ще могат да насладят на безплатна кинопрожекция на българския филм “Засукан свят”, създаден по едноименния разказ на Николай Хайтов от сборника “Диви разкази”.

„Всеки си има по една орисница, моите трябва да са били две! Цял живот едната рови да ме закопава, другата ме възкресява… Цял живот! Отпреди още да съм се родил.”
Заченат извънбрачно в общество, което не приема това, Милю идва на този свят, въпреки всички. Постоянно на ръба на живота и смъртта, на любовта и омразата, на отмъщението и прошката.
В целия си живот се бори със засукания свят, в който живее, и накрая в миг на просветление осъзнава – „Не може то тъй, приискало му се на някого да мре. Път трябвало да се измине! Вяра да се трупа! Живот да се изживее!”

Режисьор: Мариус Куркински
Участват: Мариус Куркински, Камен Донев, Ана Пападопулу, Виктория Колева, Вяра Коларова, Велислав Павлов, Димитър Николов

Организаторите на събитието напомнят, кинопрожекцията ще се осъществи при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Предвид ограничения брой на места за сядане, всички зрители следва да заявят предварително своя безплатен пропуск, който ще получат на входа на крепост “Туида”.

За повече информация: 0895 467 289

Снимка: Кино Eccoplexx

Facebook Comments