ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС

Мария Белова: България повече от всякога има нужда от стабилност и сигурност. Това може да стане само с ГЕРБ-СДС

България повече от всякога има нужда от стабилност и сигурност, затова и мотото на ГЕРБ-СДС в тази кампания е „Стабилна България в сигурна Европа“. Това заяви в предаването „Изборите на фокус“ по телевизия Канал 6 кандидатът за народен представител Мария Белова, която е под номер 102 в листата на ГЕРБ-СДС в Сливен.

Според Белова ключът към стабилност е много работа, компетентност, познаване на нуждите и проблемите на хората, както и вземане на адекватни решения, които да са в интерес на българските граждани. „След три години безвремие, страх и несигурност, повече от всичко България има нужда от стабилност и това може да стане само в сигурна Европа“, категорична е Мария Белова. След 9 юни тя очаква стабилно, редовно правителство, което да изкара пълен 4-годишен мандат. „Вярвам, че спиралата от избори ще спре. И след изборите на 9 юни ще се поздравим със стабилност и сигурност, защото България повече от всякога има нужда от това“, заяви Белова.

Тя определи като труден мандата на 49 Народно събрание. „Заради ситуацията, в която бяхме преди 9 месеца трябваше да има редовно правителство и работещ парламент. През последните три години на безвремие имаше много наболели въпроси и проблеми, които трябваше да бъдат решени. Макар и с много грешки и пропуски, 49 НС изпълни със съдържание своя мандат. Бяха приети много законодателни промени свързани с развитието на страната ни“, каза Белова, която е член на две от най – натоварените комисии в НС – на Комисията по земеделие и храни, и на Енергетиката. „В Комисията по земеделие приехме много законодателни промени. Взехме и много важни решения, от които зависи дейността на земеделските производители. Комисията по земеделие, храни и гори заседаваше изключително интензивно и отговорно. Проведохме 31 заседания, като постъпиха общо 22 законопроекта, по които Комисията е водеща. 15 бяха приети, един е в процедура по нотификация, два бяха отхвърлени в пленарна зала, три не разгледахме и един беше оттеглен от вносителя. Като участваща Комисията по земеделието, храните и горите разгледа 8 законопроекта. Приехме изключително важни промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, то най – важният акт беше решението на НС свързано с промените в Стратегическия план. Тези промени бяха очаквани от земеделските производители и определиха рамките за развитие на този сектор. В комисията по енергетика гласувахме изключително важни промени в Закона за възобновяемите енергийни източници, но най – важното, което приехме и касае всички български граждани беше отлагането на излизането на битовите абонати на свободния пазар, което гарантира поносими цени на електрическата енергия“, обясни Мария Белова.

По думите й в рамките на предизборната кампания, при срещи със земеделски производители, те споделят, че ги притеснява не стратегическото развитие на сектора, а оцеляването им. „В момента земеделските производители имат проблеми с текущата кампания, очертавания, директни плащания. За пръв път от 10 години насам бяха забавени субсидиите, които очакваха. Това забавяне доведе до напрежение сред стопаните, защото с тези субсидии те изплащат кредитите си“, коментира Белова. Към днешна дата държавата е мащеха за българските земеделски производители, каза още Мария Белова. „През изминалите девет месеца в рамките на редовното правителство, проблемите на земеделците бяха неглижирани. Неразбирането от страна на изпълнителната власт доведе и до земеделските протести. За да се решат проблемите трябва да има ясна политическа воля и да бъдат изпълнени много административни процедури. Необходима е експертиза и яснота какво земеделие искаме да се развива в България. Трябва да се вземат ясни политически решения, за да се наваксат пропуските от последната година“, категорична е Мария Белова.  

Кандидатът за народен представител с номер 102 в листата на ГЕРБ-СДС очерта част от приоритетите, по които ще работят представителите на партията от региона в 50-тото Народно събрание. Това са големите инфраструктурни проекти, по които се работи – Индустриална зона, четири лентов път Сливен – Ямбол, отбивка от АМ „Тракия“ на Кермен, санирането на жилищните сгради. „Това са темите, които вълнуват хората и за които говорим по време на срещите. Програмата за саниране стартира по време на кабинета Борисов 3. Тази национална програма много вълнува хората и те очакват тя да продължи. Изключително важно е да осигурим условия за младите хора, за да се върнат те в родния си град“, каза още Мария Белова.

За #СтабилнаБългарияВСигурнаЕвропа с номер 22 на 9 юни!

Facebook Comments