Сливен

Мащабна операция срещу купуването на гласове в Сливенско

Днес полицейски служители, съвместно с представители на Национална агенция по приходите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и жандармерията претърсиха офиси на фирми за бързи кредити, заложни къщи и частни домове в Сливен. Това съобщиха за “Канал 6” от пресцентъра на полицията.
Извършени са и масови проверки на превозни средства – бусове, таксита, товарни автомобили, осъществяващи превоз на хора.
Действията на органите на реда целят да сведат до минимум възможностите и условията за купуване на гласове. Проверките са насочени към лица, разполагащи с ликвидни парични средства. Днешната акция е в резултат на придобита информация от оперативни действия на полицията, свързана с търговията с вот.
От един от проверените офиси е иззета голяма сума пари, тепърва предстои да се установи за какво е предназначена. Иззети са още и списъци, които също ще бъдат проверявани.
Към момента са задържани 5 лица. Образувани са 3 досъдебни производства.
След получени сигнали за купуване на гласове, органите на реда са извършили проверки и в малките населени места в община Сливен, както и в град Котел и село Градец. Профилактирани са 34 лица от криминалния контингент, като на 8 от тях са съставени протоколи за предупреждение.
Снимка: Михаил Мишев/ Фейсбук

Facebook Comments