РЕГИОНИ

МБАЛ “Д-р Иван Селимински“ разкри Отделение по вътрешни болести в Котел

В Котел откриха Отделение по вътрешни болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.  То разполага с приемно-консултативен кабинет, трима лекари, седем медицински сестри и шест санитарки. Разкритите легла по пулмология и кардиология са 18. Отделението има и собствен ехокардиограф и ЕКГ.

Професионалната дейност, осъществявана от лекарите и другите медицински специалисти, е насочена към лежащо болни, спешни и планови пациенти с остри белодробни и сърдечно-съдови заболявания, които се нуждаят от активно болнично лечение. Отделението по вътрешни болести ще осигурява денонощен прием на болни по спешност, 12-часов планов прием и 24-часова диагностика на пациенти от община Котел.

„Искам да благодаря на изпълнителния директор на областната болница, че преди десетина години пое ангажимент към гражданите на Котел. До ден днешен, благодарение на неговата дума, в града ни има здравеопазване. Пожелавам на целия персонал на отделението да бъдат живи и здрави! Да се отнасят добре с пациентите, както и пациентите да се отнасят добре с тях“, каза по време на откриването кметът Коста Каранашев.

Д-р Васислав Петров също изказа благодарност на кмета на Котел и Общинския съвет за експедитивната реакция и предоставянето на помещения в Общинския медицински център за нуждите на Отделението. „За нас имаше реална опасност тази зима да останем на студено и нямаше да имаме възможност да изпълняваме работата си. Благодарение на бързата ви реакция, ние успяхме да се преместим тук, в тази прекрасна сграда. Докато Котел има нужда от нас, колегите ще работят и Отделението няма да бъде закрито“, каза още д-р Петров.

Facebook Comments