СЛИВЕН

Медицинска сестра е заразена с коронавирус в Сливен

Медицинска сестра от Сливен е заразена с коронавирус, съобщи ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб. Освен нея има още един потвърден случай на COVID-19 в града, така общият брой на заразените с опасната инфекция в Сливен вече е 21.

915 са заразените с коронавирус у нас, посочи още проф. д-р Мутафчийски. Увеличението е с 3.5% от вчера.

31 са положителните проби за последното денонощие. Освен 2-те проби в Сливен те са констатирани в областите София (13 случая), Плевен (6 случая), Видин (4 случая), Смолян (3 случая), Пловдив (1 случай), Велико Търново (1 случай) и Ямбол (1 случай).

Броят на починалите е 43, а 167 са излекуваните. Вчера е починал 66-годишен мъж във ВМА, който е имал онкологично заболяване.

259 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 36 от тях са в интензивни структури.

Ген. Мутафчийски беше категоричен, че резултатите от пътуванията по Великден ще покажат ефекта си до края на седмицата с повече заразени, както се е случило след излизанията и нарушаването на мерките на Цветница.

 

Facebook Comments