ИНТЕРВЮТА И КОМЕНТАРИ

Минчо Афузов е аут от БСП

Минчо Афузов, спряган като “човека на президента” в Сливен, вече не е член на БСП. Това бе решено по време на днешното заседание на Националния съвет на партията.

Бившият областен управител бе изключен от столетницата заради решението си да се яви на местните избори като независим кандидат за кмет на Сливен, издигнат от инициативен комитет.

Припомняме, че месец преди местния вот общинската конференция на БСП определи Афузов като кандидат-кмет. Националният съвет на партията не се съобрази с решението на местната структура, издигайки кандидатурата на Кольо Милев.

Това доведе до разцепление между сливенските социалисти, съпътствано от скандали и оставки. Симпатизантите на партията също се оказаха в патова ситуация, разделени между партийните директиви и алтернативния “червен” кандидат.

Въпреки гръмките заявки за промяна, декларирани по време на кампанията, Афузов не успя да спечели доверието на хората, оставайки трети, с неубедителен резултат, без шанс за балотаж.

В създаталата се в БСП – Сливен ситуация изглежда, че победители и победени няма. Моралната несъстоятелност, подплатена от икономически интереси, заедно с ширещата се идейна неадекватност, гарантират бавна, но сигурна политическа смърт.

Facebook Comments