СЛИВЕН

Младежки дом – Сливен дари книги на учебни заведения в града

Младежки дом – Сливен приключи успешно кампанията, която премина под надслов “Книга донеси, знание подари”, за събиране на детска и юношеска литература.

Всички събрани книги бяха дарени на училищните библиотеки на СУ “Константин Константинов”, ОУ “Христо Ботев” и СПГСГ “Арх. Георги Козаров”, с цел обогатяване на книжния им фонд. Редовно бяха зареждани с нови заглавия и всички къщички за книги в града.

Инициативата се осъществи в партньорство с Регионален исторически музей, Музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост “Туида” и Регионална Библиотека “Сава Доброплодни”.

“Вярваме, че четенето има и трябва да има почетно място в живота на децата и младежите. Вярваме също, че всяко добро дело носи позитиви на този, който го извършва. Затова всички, подарили по три и повече книжки, получиха награди. Най-голяма награда, разбира се е надеждата, че четенето е желано занимания на децата от Сливен и незаменимо усещане за “отваряне” на нови и непознати светове”, заяви директорът на Младежки дом – Сливен Пламена Петкова.

Facebook Comments