ЛЮБОПИТНО

Младежки дом – Сливен с информационен щанд по повод Европейската седмица на младежта

По повод Европейската седмица на младежта в Сливен се проведе информационна кампания. Тя бе инициирана от Младежкия дом и се състоя в пространството около Кълбото.

Основните цели на Европейската седмица на младежта са да се предостави възможност на младите хора да станат активни и ангажирани граждани, както и да се насочи вниманието към приоритетни въпроси от значение за младите хора. В периода от 8 до 22 април чрез стотици събития в цяла Европа се насърчават и рекламират възможностите, предлагани на младите хора от публични политики и инициативи на европейско, национално, регионално и местно ниво, като например Еразъм+ или програмата на Европейски корпус за солидарност. Тази година във фокуса на кампаниите са и предстоящите избори за европарламент. На специално създадения портал Together.eu младежите могат да се информират за важността на активното гражданско участие и гласуването на тези избори.

Освен всичко останало, младите хора на Сливен имат възможност да научат повече за мрежата Евродеск и възможностите за стаж, обучение, образование, работа и пътуване в Европа.

„Не пропуснахме да споменем и инициативата DiscoverEU, която предоставя шанс на навършващите 18 години да спечелят безплатен билет за пътуване с влак в Европа“, споделиха още от Младежкия дом.

Facebook Comments