Сливен

Над 1000 нарушения на скоростта са установени при специализирана операция в областта

В периода от 10 до 16 юли на територията на ОД на МВР в Сливен се проведе специализирана операция по установяване нарушения на скоростните режими. Акцията е част от мерките по пътна безопасност, прилагани от Главна дирекция „Национална полиция“.

В периода на операцията екипи на Пътна полиция са установили общо 1023 нарушения на ограниченията на скоростта.

В населени места са засечени 408 нарушения, а 615 извън населени места – автомагистрала „Тракия“, главните пътища І-6, І-7, и път ІІ-66 и ІІ-53.

В хода на операцията полицейските екипи са установили 8 случая на управление след употреба на алкохол, като 5 от тях са с над 1,2 промила. Един водач е управлявал след употреба на наркотични вещества. По случаите са започнати досъдебни и бързи производства.

С цел намаляване броя на пътните произшествия и санкциониране на нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм, през летния сезон на територията на ОД на МВР – Сливен ще има засилено полицейско присъствие в района на автомагистрала „Тракия“ и главните пътища.

По разпореждане на старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол ще са в експлоатация и ще следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия.

Контрол по безопасност на движението ще се осъществява в селата и по общинските пътища. Ще се следи за опасно поведение при шофиране – рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества.

Facebook Comments