Сливен

Над 880 нарушения на пътя през изминалата седмица в Сливенско

За периода от 13 до 19 януари на територията на област Сливен са констатирани 882 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 179 актове за административни нарушения и 703 фишове, от които 49 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са 9 водачи, употребили алкохол, от които трима над 1,2 промила. Шестима от тях са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества.

Седем шофьори са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, за което се предвижда административно наказание в размер на 2000 лева и 24 месеца лишаване от управление.

На място при проверка на пътя са връчени 114 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени 5 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 90 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – [email protected].

Facebook Comments