Сливен

Наркотици и нелегален тютюн са иззети при операция на полицията в Нова Загора

Наличие на наркотични вещества и незаконна търговия с тютюневи изделия са установени при операция на полицията в Нова Загора.

Акцията е проведена през вчерашния ден от екипи на Районно управление – Нова Загора и сектор „Специални тактически действия“. По информация на органите на реда, целта е оказване на ефективно противодействие на наркоразпространението, престъпността срещу собствеността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали на територията на община Нова Загора.

В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия в дома на 34-годишен мъж в новозагорския квартал „Шести“. На място полицейските служители са намерили и иззели полиетиленови пликчета, съдържащи около 10 грама кафяво прахообразно вещество, което при теста е реагирало на хероин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Установена е също незаконна търговия с тютюневи изделия. В частен имот са намерени цигари, без акцизен бандерол, за което е образувано досъдебно производство.

Образувано е досъдебно производство и за управление на лек автомобил, който се е движил с поставени регистрационни табели, издадени за друга кола.

В рамките на операцията са проверени общо 125 лица, 79 превозни средства, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски обекти, автосервизи и части адреси. Съставени са 8 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и 4 протокола за предупреждение по Закона за Министерството на вътрешните работи.

Операциите в малките населени места на територията на ОДМВР – Сливен продължават.

Facebook Comments