Любопитно

Националният фестивал на детската книга в Сливен ще се проведе от 11 до 13 май

От 11 до 13 май в Сливен ще се проведе XXIV Национален фестивал на детската книга. Събитието се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, партньори са Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация, Държавна агенция за българите в чужбина, детски издателства и др.

Заедно с многобройните прояви, които са планирани в рамките на фестивала, и тази година ще се проведат Национален литературен конкурс и Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Темата на Националния литературен конкурс е “Истории от магазинчето за щастие”. В надпреварата могат да се включат деца и юноши на възраст от 7 до 18 години. Всеки участник следва да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/, с обем до 5 стандартни машинописни страници. Творбите се изпращат в електронен вид на следния имейл: [email protected], с обозначени на тях имена, възраст, училище, адрес и телефон за контакт. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Крайният срок за участие е 18.03.2022 г.

В рамките на фестивала ще се проведе и Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, насочен към деца и юноши на възраст от 7 до 16 години.

Желаещите да се включат в надпреватата трябва да представят до 2 броя кукли, като изискването е те да са с височина по-голяма от 35 см. Куклите следва да бъдат изпратени на адрес: гр. Сливен, ул. “Никола Карев” №1, за Регионална библиотека “Сава Доброплодни”. Участниците в конкурса трябва да напишат и трите си имена, възраст, училище, адрес, телефон и електронна поща. Крайният срок за изпращане на куклите е 05.04.2022 г.

Допълнителна информация може да бъде получена на следните телефони: 044 /62 24 41; 0886 09 07 12.

Facebook Comments