Сливен

На Богоявление по традиция осветиха бойните знамена в Сливен

На Богоявление – Йордановден, в Сливен бяха осветени бойните знамена. На тържествения ритуал, състоял се в района на Военно формирование 22220-Сливен, присъства кметът Стефан Радев, който отправи пожелания към всички военнослужещи за здраве, лично и семейно щастие, да продължават с чест и достойнство да изпълняват службата си в българските въоръжени сили.

„През годините българската армия винаги е била стожер на държавността и повод за гордост на всички българи. Вие също трябва да се гордеете, че сте в редиците на тази армия, изминала славен път в своята история“, заяви още кметът Радев.

В словото си към присъстващите началникът на военния гарнизон в Сливен полк. Любомир Вачев посочи, че водосвет на бойните знамена се е извършвал още от времето на цар Симеон и неговите велики битки. Той изрази радост, че достойната традиция продължава и до днес, като се изпълнява в Деня на Богоявление от всички военни формирования в страната.

Днешният водосвет бе извършен от отец Йоан. Церемонията приключи с тържествен марш под звуците на сливенския военен духов оркестър.

Facebook Comments