СЛИВЕН

Нова детска площадка радва малчуганите в кв. “Дружба”

Още една детска площадка в Сливен е изцяло ремонтирана и с нов съвременен облик. Съоръжението се намира между жилищните блокове 23 и 24 в кв. „Дружба“ и освен разнообразието от нови елементи, което предлага, е в пъти по-безопасно за игра на децата от района.

От Дирекция „Общинска инфраструктура“ обръщат внимание, че на терена на обновеното съоръжение са изляти и монтирани бетонова и ударопоглъщаща настилки. Малчуганите ще имат възможност да използват комбинирана люлка с две седалки, едната от които, с кош. Площадката за игра разполага още със занимателен панел, клатушка на пружина, къщичка за игра, детска игра „Дама“. Около съоръжението е монтирана дървена ограда  с две врати, кош за отпадъци, пейки и информационна табела.

По думите на кмета Стефан Радев Община Сливен ще продължи да следва стъпките по обновяване на пространствата за игра и създаването на нови за децата. Той използва случая да апелира отново гражданите да използват съвестно съоръженията, да ги пазят, а при нередности, да подават сигнал.

„Всичко, което правим има смисъл, когато полагаме грижи за него, съвестни сме и го пазим, да му се радват повече хора и години занапред“, бе категоричен сливенският градоначалник.

Всички дейности по обекта са изпълнени, съгласно срока и параметрите по договора.

Facebook Comments