България

Нов пик на COVID-19 у нас: 112 заразени за 24 часа

112 са новите случаи на COVID-19 у нас за изминалите 24 часа, сочат данните от Единния информационене портал. Това са най-много новорегистрирани с вируса, откакто започна пандемията.

За изминалото денонощие са изследвани 2045 проби. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Варна – 2; Видин – 2; Добрич – 1; Кърджали – 4; Кюстендил – 13; Пазарджик – 10; Плевен – 5; Пловдив – 2; Разград – 2; Сливен – 7; Смолян – 3; София област – 15; София град – 13; Стара Загора – 3; Шумен – 27; Ямбол – 3.

Към момента в България са потвърдени общо 3453 случая на коронавирусна инфекция, като 1455 от тях са активни. Излекувани са вече 1817 лица, като през последното денонощие са регистрирани 33 от тях.

267 са общо пациентите с доказан COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 13 се намират в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че у нас с потвърдена коронавирусна инфекция са регистрирани 326 медицински служители. За изминалите 24 часа са установени 4 нови случая на лекар, медицинска сестра, санитар и друг медицински персонал.

Общо 181 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Новите смъртни случаи, регистрирани през последното денонощие, са 5. Касае се за жена на 63 г. с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания; жена на 70 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване; жена на 56 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване; жена на 58 г. с онкологично и сърдечно заболяване; жена на 78 г. с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания.

Сградата на Националния осигурителен институт в столицата днес е затворена за дезинфекция заради служител. Приемните за граждани ще работят до 15 часа, но при спазване на мерките за дистанция.

На този фон общината в Благоевград остава затворена за 24 часа заради дезинфекция. Главният архитект на града е с коронавирус и е настанен в инфекциозното отделение. А плевенското село Буковлък остава под строга карантина заради нов пик на заразени.

Почти 30 жители са дали положителни проби за коронавирус само в рамките на два дни. Там контролно-пропускателни пунктове ще следят за спазването на забраната заразени да не напускат селището.

Facebook Comments