СЛИВЕН

Областният управител Марин Христов беше гост на откриването на новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов”

Областният управител на Сливен инж. Марин Христов беше гост на тържествена церемония по повод откриването на новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов.

Дворът на училището бе изпълнен с ученици, преподаватели, родители, представители на местната власт и много гости, сред които бяха световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Кирязов и петкратната световна шампионка по борба Станка Златева.

„България е дала много имена в спорта, които трябва да ви бъдат пример, че с постоянство, воля и хъс за победа всеки един от вас може да стигне до първото стъпало от заветната стълбичка на победата“, заяви Марин Христов. Той се ангажира да бъде посланик на развитието на спорта сред подрастващите.

По време на церемонията областният управител връчи и награди на изявени ученици с отличен успех. 

Сливенското спортно училище е единствено по рода си в областта. За изминалата година възпитаниците на учебното заведение са извоювали 148 медала от държавни първенства и 145 медала от международни турнири и състезания.

Над 320 ученици се обучават в паралелки по борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика, скокове на батут и футбол. За поредна година СУ “Димитър Рохов” осъществява прием на деца от пети клас. Техният брой е 22, а новите ученици от 6. до 12. клас са 43-ма.

Facebook Comments