СЛИВЕН

Областният управител на Сливен взе участие в събитието “Интегрирано териториално развитие на регионите: Партньорства за нови възможности”

Областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов взе участие в двудневно събитие, организирано от Световната банка под наслов „Интегрирано териториално развитие на регионите: Партньорства за нови възможности“, което се проведе на 5 и 6 март в Пловдив.

В него взеха участие директори на държавни и банкови институции, независими експерти, областни управители, кметове, общински съветници и други.

Събитието представлява първата национална инициатива по Споразумение за техническа помощ на Световната банка към Министерството на регионалното развитие и благоустройство, като фокусът бе поставен върху изграждането на капацитет на регионалните и местните заинтересовани страни за прилагане на устойчиви и интегрирани подходи към регионалното развитие.

При откриването му, постоянният представител на банката г-н Лесе Мелгард изтъкна, че развитието започва на местно ниво и изисква силни партньорства и доверие.

Форумът предостави изключителна възможност за обмен на идеи и опит между специалисти в областта на регионалното развитие, като акцент бе важността на партньорствата за създаване на нови възможности за развитие в регионите.

Двудневният панел приключи със силна заявка, че този вид инициативи и съвместно сътрудничество ще продължат, като с това ще допринесат за устойчивия социален и икономически напредък на регионите в страната.

Facebook Comments