Сливен

Областният управител покани министър Балтова за посланик на Сливен в развитието на туризма

Областният управител Минчо Афузов покани служебния министър на туризма Стела Балтова да стане посланик на Сливен пред служебното правителство за разрешаването на проблеми, свързани с развитието на туристическия отрасъл в областта. Това стана на изнесеното заседание на Националния съвет по туризъм, което се проведе в областния град на 18 юни.

Отправената към министъра покана е свързана с желанието да бъде експонирана тракийската каменна гробница от ІV в. пр.н.е., открита в сливенското с.Калояново.

„Това би позволило да се развива културно-историческия туризъм“, заяви Минчо Афузов.

За целта е необходимо да се ликвидира съсобствеността на терена, върху който е разположена недвижимата културно-историческа ценност. Когато това стане, имотът може да бъде предоставен безвъзмездно от държавата за управление на общината, да бъде извършена консервация, реставрация и социализация на обекта. Процедурите са предприети от предишния областен управител и кмета на общината, но все още не са приключили.

„Имаме нужда от съдействие, тъй като обектът е от изключително значение за развитието на туризма в област Сливен и за опазване на културно-историческото наследство“, допълни областният управител.

Facebook Comments