СЛИВЕН

Областният управител свика среща по повод жалба от жители на кв. “Надежда” за липса на електрозахранване

В Областна администрация Сливен се проведе среща между областния управител инж. Маринчо Христов, народният представител Татяна Султанова, общинският съветник Елена Петкова, представители на „Електроразпределение ЮГ“ и жители на най-големия сливенски квартал „Надежда“.

Срещата бе организирана по повод сигнал от страна на жителите на квартала за ежедневно прекъсване на електрозахранването, започнало още в края на миналата година. Гражданите изразиха притеснения, че е наложен режим за целия жилищен квартал от страна на EVN България и е повишена цената на тока, без да са били предварително осведомени.

Ръководителят на КЕЦ-Сливен Ангел Стратиев заяви, че са отстранени множеството аварии, както и възникнал битов пожар, заради който се е наложило захранването на мрежата да бъде временно преустановено. Той акцентира и върху проблема със свръхпотреблението на енергия, което е било отчетено около новогодишните празници, като още една предпоставка за срив в цялата мрежа.

Относно по-високите сметки за ток, гражданите бяха уверени, че няма ръст на цената на електрическа енергията и че същите са следствие от повишената консумация, като всеки недоволен потребител може да подаде жалба в EVN за извършване на проверка.

„Електроразпределение ЮГ“ информира представителите на най-големия жилищен квартал в града, че предстои поетапна рехабилитация и подмяна на електрическата мрежа. Стойността на проекта е над 500 000 лв. и включва прокарване на нови подземни кабелни линии и нови електрически табла, което ще реши проблема с липсата на захранване.

EVN ще работи съвместно с Община Сливен с цел намиране на подходящи парцели, в които да бъдат изградени още два нови трафопоста, за да бъде увеличено максимално подаването на мощност към потребителите.

Областният управител изрази готовност за административна помощ за решаване на проблеми, с които енергийното дружество се сблъсква и които са в правомощия на администрацията.

Той призова жителите на „Надежда“ да не се оставят да бъдат манипулирани, с цел насаждане на недоволство към доставчиците на услуги и институциите и апелира за тяхното съдействие за спазване на реда, както и за осигуряването на безопасна среда за работа по време на планираните от ЕVN ремонтни дейности.

По време на дискусията бяха обсъдени още наболели казуси, за които народният представител Татяна Султанова също изрази готовност за съдействие.

Facebook Comments