СЛИВЕН

Областният управител уважи откриването на академичната година на Филиал – Сливен към Медицински университет – Варна

Областният управител Марин Христов присъства на официалната церемония по откриване на новата академична година в Сливенския филиал към Медицински университет – Варна. Сред гостите на събитието бяха също кметът на община Сливен Стефан Радев, общински съветници, директори на болнични заведения, представители на Регионалната здравна инспекция, Регионалното управление на образованието, преподаватели, родители и гости.

Тържеството бе открито от директора на филиала проф. Иван Александров, който изрази благодарност за подкрепата, оказвана през годините от всички институции, за успешното развитие на учебното заведение.

По време на церемонията областният управител Марин Христов изрази надежда, че бъдещите медицински сестри и акушерки ще изберат да работят в български болници и подчерта, че няма по-голямо удовлетворение в тяхната професия от това да видят благодарността в очите на пациентите.

Тържественото откриване продължи с прочитане на клетва от всички първокурсници, а по традиция директорът на филиала изля менче с вода за здраве и успешен старт на учебната година.

Общо 161 са студентите, които се обучават в Сливенския филиал на Медицински университет – Варна. През новата академична 2023-2024 година общо 42-ма са приетите първокурсници. От тях 29 броя ще се обучават в специалност “Медицинска сестра“, а 13 – в специалност „Акушерка“.

Facebook Comments