СЛИВЕН

Общинските съветници от Възраждане – Сливен настояват да бъде гарантиран свободният достъп на граждани до яз. “Карандила”

Общински съвет Сливен реши знаковия язовир „Карандила“ и прилежащите към него терени да бъдат отдадени под наем за период от десет години.  Предложението дойде от кмета на общината Стефан Радев.

Общинските съветници от Възраждане настояха в договора за наем да бъде добавена точка, която да гарантира свободния достъп на граждани както по язовирната стена – мост, така и по площите около самия язовир. Предложението беше подкрепено от всички съветници в заседанията на комисиите, но изненадващо на сесията на общинския съвет една част от тях бяха променили позициите си и точката отпадна.  Предложението на Възраждане за свободен достъп на граждани до язовирната стена – мост и терените около “Карандила” беше подкрепено от групите на ПП, част от БСП и част от „Независими за Сливен“.

Групата на Възраждане изразява категоричната позиция, че няма против язовира да бъде отдаден на концесия с туристически цели. В последно време търговските обекти на Карандила се развиват добре, поддържат се и привличат туристи от други региони. Политиката обаче е баланс на различните обществени интереси и затова считаме, че обществените интереси ще бъдат накърнени, ако бъде отнет свободния достъп до язовирната стена – мост и прилежащите терени.

Предстои в най-скоро време да разберем кой ще стопанисва т.н. езеро на Карандила и ще могат ли сливналии да продължават да му се наслаждат свободно.

 

Facebook Comments