СЛИВЕН

ОДМВР – Сливен отбеляза празника на българската полиция

Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник с поднасяне на венци пред паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание. 

8-ми ноември е избран за ден на българската полиция през 1924 година по инициатива на тогавашния софийския градоначалник – о.з. подполковник Георги Кисьов и по предложение на Светия синод и лично от Митрополит Стефан, Св. Архангел Михаил е избран за патрон на полицията.  

“Архангеловден олицетворява битката на силите, на доброто за постигане на ред, истина и правда. Подобна битка водим ежедневно и ние, представителите на българската полиция, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, да следим за спазването на законите и да противодействаме на престъпността”, каза в обръщението си старши комисар Димитър Величков при откриване на тържественото събрание.

Той изказа благодарност за професионализма, всеотдайността и постоянството, с което служителите изпълняват своя дълг. 

“Трябва да бъдем два пъти по усърдни и отговорни, за да повишим авторитета на полицейската професия и да отговорим на обществените очаквания”, заяви още старши комисар Величков.  

Събранието започна с минута мълчание в памет на полицейските служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг. 

Официални гости на събранието бяха заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, областният управител Минчо Афузов и неговият заместник Антоний Андонов.

Румен Иванов поздрави ръководството на ОДМВР-Сливен и полицейските служители от името на кмета Стефан Радев и общинската администрация с професионалния празник, като благодари за всеотдайната работа в името на добруването на гражданите и признателност за неоценимата помощ, получена в последните години на пандемия.

“Нека закрилата на Св. Архангел Михаил ви дава сили и вяра, а успехите да бъдат възнаградени със заслужено уважение”, каза още Иванов.

“Да бъдеш полицай не е лесна задача,  във вашето ежедневие вие се сблъсквате с много негативизъм и човешки проблеми, а получавате толкова малко благодарност, затова искам да ви пожелая да бъдете здрави и да имате търпение, и нека един ден вашата професия получи заслуженото признание и престиж в нашата страна”, заяви Минчо Афузов в своето обръщение към служителите на ОДМВР-Сливен. 

В емоционално обръщение към полицейските служители Антоний Андонов изрази респект и уважение към професионалния опит и трудната дейност на полицая, и пожела все така да продължават да съхраняват достойнството и честта на пагона.

На тържественото събрание 46 полицейски служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени. За продължителна служба в МВР, постигнати високи професионални резултати по повод 8 ноември старши комисар Димитър Величков награди с парична награда и плакет началника на Научно техническата лаборатория в ОДМВР-Сливен главен инспектор Стоян Великов.

С парична награда за проявен професионализъм и постигнати трайни резултати бяха наградени ст.инспектор Пенко Георгиев и инспектор Георги Георгиев от участък „Градец” към РУ-Котел.

С „писмена похвала” са отличени 43-ма служители на Районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, както и служители на отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР-Сливен.

Facebook Comments