СЛИВЕН

От днес всички ученици от 5 до 12 клас в Сливен премиват на ротационно обучение

Всички ученици от 5 до 12 клас в община Сливен от днес преминават на ротационно обучение по график, изготвен от всяко едно учебно заведение. Половината от паралелките ще учат присъствено тази седмица, а останалата половина – в електронна среда. Това заявиха за “Канал 6” от Регионалното управление на образование. Решението за връщане на големите ученици в клас е взето на база 14-дневната заболеваемост, която е между 250 и 500 души на 100 000 население.

В Новозагорско също 50% от децата ще се обучават присъствено, а останала част ще провеждат занятия онлайн. 

В класните стаи се връщат всички ученици в общините Котел и Твърдица, тъй като там са регистрирани най-малък брой новозаразени с коронавирус, а заболеваемостта вече е под 250 души на 100 000 население.

От РУО – Сливен съобщиха още, че обучаващите се в начален етап ще продължат да учат присъствено, след като бъдат тествани за коронавирус.

През изминалата учебна седмица в  Сливенска област с бърз тест за COVID-19 са тествани 2630 деца от общо 7750 ученици от 1 до 4 клас. В тестването са се включили 134 доброволци, от които 103 родители, 31 медиатори, медицински специалисти и представители на общинските администрации.    

 

Facebook Comments