СЛИВЕН

От ТЕЦ-а алармират: Сливен може да остане на студено тази зима

Преустановяването на дейността на „Топлофикация – Сливен“ ЕАД ще изправи общината пред огромни предизвикателства. Това коментира днес пред журналисти председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев по повод изпратеното до местния парламент и до кмета Стефан Радев писмо от изпълнителния директор на дружеството инж. Павлин Костов.

В него се посочва, че топлоцентралата е уведомена чрез писмо от 22 юли от основния доставчик на енергийното гориво „Брикел“ АД – Гълъбово, че съществува опасност дейността й да бъде принудително спряна. В следствие на това планираните доставки на обогатено енергийно гориво ще бъдат преустановени за неопределен период.

„Това създава огромен риск за близо половината домакинства в Сливен, голяма част от детските градини, училища и лечебните заведения в града през отоплителния сезон“, категоричен е председателят Митев.

Той допълни, че в тази връзка е провел разговор със сливенския градоначалник, като полученото писмо е разпределено до всички постоянни комисии на местния парламент, за да се запознаят с проблема.

Facebook Comments