СЛИВЕН

От 1 декември започват проверки за нередовни пътници в градския транспорт в Сливен

Община Сливен напомня на гражданите, че билетчета за градския транспорт се продават в 6 пункта, разположени на оживени места в града, както и в супермаркетите от търговската верига „Мерканто“.

Продажбата на билети в градските автобуси и тролейбуси отпадна от 1 ноември, когато бе прекратена работата на кондукторите в превозните средства. Общинската фирма „Пътнически превози“ временно преустанови, през целия ноември, проверките срещу нередовните пътници, за да може те да се адаптират към новите правила. От 1 декември тези проверки ще бъдат възобновени.

Лицата, пътуващи без билет или с неперфориран билет, подлежат на санкция. Предвидената глоба е в размер на 4 лева, съобщиха от “Пътнически превози” – Сливен.

Пунктовете, от които пътниците могат да си купят билети, са следните:

  • пред ДКЦ-2 – ежедневно, с работно време oт 6.45 до 18.45 часа;
  • пред магазин „Дъга“ в кв. „Младост“ – в делнични дни, от 7.00 до 15.30 часа;
  • на спирката в кв. „Българка“ – ежедневно, от 6.30 до 18.30 часа;
  • от пункта на Новоселски мост – в делнични дни, от 7.00 до 17.30 часа;
  • на жп-гарата – в делнични дни, от 7.00 до 15.30 часа,
  • от пункта до център „Рикас“ – в делнични дни, от 9.30 до 18.00 часа.

На тези места, освен билети, се продават и карти за пътуване, уточниха от общинския превозвач. В магазините „Мерканто“ карти за пътуване няма да бъдат предлагани.

Изключение от новата организация е само линия 201, която продължава да осъществява превоз на пътници в присъствието и при контрола на кондуктори.

Освен обикновения билет за градския транспорт на цена от 1,20 лева, пътниците могат да ползват ще два вида билети. Първият струва 2 лева и е за пътуване в рамките на 90 минути. Вторият е еднодневен, на цена от 4 лева, за всички линии.

Важно е да се знае, че при използването им е необходима заверката на шофьора на първото използвано превозно средство, който отбелязва началния час на пътуването от 90 минути или съответно – датата на пътуване с еднодневния билет.

 

Facebook Comments