Сливен

Очаквайте нова среща с постановката “Пинокио ” в петък в зала „Зора“

Премиерата на постановката “Пинокио“ на Детския приказен театър при читалище „Зора 1860“ бе представена пред сливенската публика в последния ден на септември. Залата се оказа твърде малка за всички желаещи да се срещнат с малкото „дървено момче“ и да се върнат назад във времето на детските си мечти, желания и дръзновение. Затова в петък – 7 октомври от 18 часа в зала „Зора“ Детски приказен театър Ви кани отново на представление, а входът е свободен. Постановката се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата.
За премиерното представление режисьорът на “Пинокио“ Ивайло Гандев, коментира играта на децата и постигнатото на сцената.
“Усилието, желанието, постигнатото по време на репетиции, може да се каже, че е на път да бъде професионално”, заяви Гандев. Той оцени поставените цели с проекта – „децата да бъдат упорити в труда на сцената, да имат стремеж за постигане на чисти цели и да развиват потенциал за бъдещо израстване в театралното изкуство е постигнато“.
Композиторът на музиката към “Пинокио“ Георгиос Филаделфевс обяви, че в цялостния си вид постановката го е изненадала с доброто напасване на музика и актьорска игра.

Facebook Comments