СЛИВЕН

Партиите и коалициите се споразумяха за съставите на секционните комисии

Представителите на партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните и подвижните избирателни комисии, които ще бъдат назначени за провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври.

Консултациите бяха свикани на 19 септември от кмета Стефан Радев. Срещата се състоя в зала 105 на администрацията. В нея участваха представители на коалициите „ГЕРБ – СДС“, „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия „Движение за права и свободи“, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. Те подкрепиха направеното предложение за съставите на СИК, като представителите на „Възраждане“ и ДПС се споразумяха за разместване в две от комисиите.

Секционни комисии в община Сливен са 181, в тях ще участват 1 483 членове, включително на ръководните позиции на председател, негов заместник и секретар. В състава им се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, както следва: 371 от членовете ще са от „ГЕРБ – СДС“, 334 – „ПП – ДБ“, 210 – „Възраждане“, 206 – ДПС, по 181 – БСП и ИТН.

Протоколът от проведените консултации ще бъде подписан утре предиобяд. След това кметът ще внесе предложението в Общинската избирателна комисия, която до 30 септември трябва да назначи СИК и ПСИК.

100 062 са гласоподавателите в община Сливен по данни от предварителните избирателни списъци, съобщи Борислава Забунова, ръководител на техническия екип за провеждане на местните избори.

Актуална информация за създадената от Община Сливен организация за изборите се публикува редовно в сайта й. Тя може да бъде намерена чрез линка https://mun.sliven.bg/izbori-mestni-2023.

Facebook Comments