БЪЛГАРИЯ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

Партията на Стефан Софиянски оттегля подкрепата си за “Български възход”

Съюзът на свободните демократи оттегля подкрепата си за ПП “Български възход“ на предстоящите предсрочни парламентарни избори. „Причината е липсата на стратегия, ясни идеи и перспективи от страна на досегашните ни партньори за развитието на страната, така и по отношение на приоритетите за работата на следващия парламент“, заяви Радослав Кацаров, председател на ССД.

“Работихме заедно, но не стигнахме до общо разбиране за дясно консервативния модел и радикалните промени във формата на управление на страната, включително поставяне на въпроса и начало на разговорите за приемане на нова конституция и избор на ВНС.

Заявяваме, че се оттегляме, поради липсата на концепция от страна на “Български възход“ за трайно сътрудничество и общи позиции по отношение на изграждането на траен, дългосрочен, модерен консервативен проект, а не заради различия в подредбата на листи и участието в тях”, коментира още Кацаров.

От партията призоват своите симпатизанти на 2 април да подкрепят кандидатите за народни представители на политическите формации, които считат, че имат силата и волята за промяна.

Facebook Comments