СПОРТ

Победителите в общинския кръг на „Ученически игри 2023-2024“ в Сливен получиха своите награди

На специална церемония днес бяха наградени победителите в общинския кръг на „Ученически игри 2023-2024“ в Сливен. Те са класирани за участие в регионалните и републикански състезания. При връчването на наградите кметът Стефан Радев поздрави всички участници в игрите, техните преподаватели и увери, че подкрепата на Общината към масовия спорт при подрастващите ще продължи.

„Радвам се, че все повече участници се включват в ученическите игри. Като Община ще продължаваме да ви подкрепяме, защото е важно учениците да спортуват. Спортът е здраве, дисциплина, възпитание и изгражда характер“, каза кметът.

Стефан Радев, заместник-кметът Пепа Чиликова и директорът на Центъра за подкрепа за личностното развитие – Детски комплекс-Сливен – Христо Котов, връчиха наградите на победителите – 120 купи и 500 медала.

Христо Котов благодари на Община Сливен за подкрепата и пожела успех на сливенските отбори, които ще продължат да се състезават на регионално и републиканско ниво.

Осем са видовете спорт, в които се състезаваха сливенските ученици. Това са футбол, шах, лека атлетика, бадминтон, волейбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса. 1 650 деца, разпределени в три възрастови групи – 5-7 клас, 8-10 кл. и 11-12 клас мериха сили в отделните дисциплини.

Facebook Comments