СЛИВЕН

Полицейска акция срещу пияни и дрогирани шофьори в Сливенско

На територията на Сливенска област е в ход специализирана операция по контрол на скоростта и установяване на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

По разпореждане на директора на полицията старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Следи се и за спазване на пътните знаци и маркировката, както и за опасно поведение на пътя – неправилно изпреварване, отнемане на предимство и други.

За периода от 1 до 8 септември в областта са констатирани 1033 нарушения на Закона за движение по пътищата в това число за скорост, неспазване на пъти знаци, неправилно поведение на пешеходци, неправилно паркиране, както и за неправилно движение на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства в района на пешеходна зона на Сливен.

Съставени са 236 акта и 797 фиша.  Установени са 10 водачи, употребили алкохол и 2 с наркотични вещества. Един шофьор е отказал да бъде тестван за употреба на наркотици. Санкционирани са 9 неправоспособни водачи. Образувани са 5 досъдебни и бързи производства. На място при проверка на пътя са връчени 109 наказателни постановления.

От ОДМВР – Сливен напомнят, че гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП по електронна поща: [email protected].  

 

Facebook Comments