СЛИВЕН

Полицията в Сливен извършва целеви контрол на системните нарушители

Екипи на полицията в Сливен на база изготвен анализ на системните нарушители на Закона за движение по пътищата извършват контрол и наблюдения с цел да не се допускат нарушения, водещи до тежки инциденти. Униформените служители разполагат с информация за лицата с отнети свидетелства за управление и на водачите, които имат административни наказания и съдебни решения за управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и на такива, които са отказали да бъдат изпробвани.

Въз основа на тази информация и завишения контрол днес малко след 10,00 часа полицията в Сливен спира за проверка лек автомобил „Мерцедес”, който от месец май е с прекратена регистрация и трябва да е със свалени регистрационни табели. Дерегистрацията е направена, след като автомобилът е управляван от водач с отнета шофьорска книжка.

При днешната проверка се установява, че автомобилът е управляван от същия водач, а регистрационните табели са неистински- бяла пластина със залепени с тиксо цифри и букви. Водачът ще бъде изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство. 

Facebook Comments