СЛИВЕН

Полицията с масови проверки на пътя

С началото на летния сезон и засилване на трафика се налага и завишаване на контрола за движение по пътищата, съобщават от пресцентъра на полицията в Сливен.

Днес на територията на областта се провеждат общо пет операции по метода широкообхватен контрол. Две от тях са на изходите на град Сливен.  Едната акция е на подбалканския път с участието на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, дирекция „Инспекция по труда” и Агенция „Митници”. Другата е на един от най-натоварените пътни участъци в Сливен – на  бул. „Цар Симеон”, на изхода към Ямбол.

Акции има и на територията на районните управления в Нова Загора, Котел и Твърдица.

Към 12.00 часа днес са проверени над 550 превозни средства и над 800 лица. Констатирани са  75 нарушения, за които са съставени 25 акта и 50 фиша. Съставени са 2 акта за винетка и ТОЛ.

Част от мерките, касаещи пътната безопасност, са наблюдение на системните нарушители, навременното връчване на наказателните постановления и незабавното налагане на санкциите.

Продължава линейният контрол по автомагистрала „Тракия”. Той се осъществява денонощно с полицейски или цивилни автомобили, като целта е водачите, които застрашават останалите участници в движението, да бъдат изведени от активните пъти ленти и санкционирани. 

Facebook Comments