СЛИВЕН

Почетен знак – плакет на Община Сливен получи за 50-ия си рожден ден детска градина „Детство”

Детска градина „Детство” отпразнува своя юбилей с концерт „Милион мечти” на 16 ноември вечерта.  Родители и близки, учители и ръководители на детски градини в общината, приятели и гости препълниха зала „Сливен”.

Заместник – кметът Пепа Чиликова прочете поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев.

„През изминалите 50 години хиляди сливенски деца са опознавали света през Вашите очи, от Вас са получавали първите уроци за приятелството и добротата. Ние, възрастните, знаем, че от семейството и детската градина започва любовта към родния ни град, към удивителната му природа. Благодаря на поколенията вдъхновени педагози и служители за грижата и обичта към най-малките граждани на Сливен!”, се казва в поздравителния адрес с пожелания за здраве и успехи на екипа, много радост, приключения и нови знания за децата.

Чиликова връчи на директорката Красимира Милчева Почетен знак – плакет на Община Сливен, с който кметът удостои ДГ „Детство” за юбилея и за приноса в общинското предучилищно образование. „За нас е голяма чест и голяма отговорност ежедневно да оправдаваме доверието, което ни оказват родителите и Община Сливен. Благодаря Ви”, заяви от името на колегите си Красимира Милчева.

Празникът започна с мултимедия. Кадри от птичи поглед показаха града в подножието на Сините скали, архивни фотоси върнаха присъстващите в първите години на „Детство”, имаше и картини от живота на градината днес. След това децата „разказаха” с танци и песни своята цветна история, както обяви водещият, под мотото „Децата мечтаят през всички сезони” – с много и различни костюми в багрите на есента, зимата, пролетта и лятото, с хореография и изпълнения в различни певчески и танцови жанрове. На най-малките на сцената помагаха учителите им, но те пък се справиха с куража на по – порасналите на възраст и ръст артисти от забавачницата. Спектакълът събра овациите, възторга и признателността на публиката към децата и педагозите, вложили заедно много старание и въображение при подготовката.

Детската градина получи поздравления и подаръци от началника на РУО Кристияна Станкова, от директорите на детските градини в общината, както и поздравителни адреси от Българския национален комитет към Световната организация за предучилищно възпитание (OMEP), областния управител Маринчо Христов, партньори.

В ДГ „Детство” за близо 170 деца се грижат 28 педагози и служители. Екипът участва в три национални програми за развитие на образователния процес, както и за повишаване квалификацията на специалистите. Преди две години Община Сливен изцяло обнови детската градина по всички съвременни стандарти и осигури достъпна архитектурна среда, включително и асансьор, за деца с двигателни затруднения.

 

Facebook Comments