СЛИВЕН

Празничната програма на Община Сливен до 31 декември

На 25 декември Общината кани жителите и гостите на Сливен на Коледно веселие. То започва в 11.30 часа на площад „Цар Освободител“. Поздрав със свои изпълнения ще отправи Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“.

На 26 декември от 10 часа започва традиционният регионален фолклорен събор в село Мечкарево „Зимни празници в Мечкарево”. Събитието е с конкурсен характер. Основните му цели са да популяризира традиционните български фолклорни обичаи, свързани със зимните народни празници, както и представяне богатството на националното ни песенно и танцово изкуство. В тазгодишното издание ще участват 20 формации от страната и региона.

На 31 декември каним всички заедно да посрещнем 2024 година. Общоградското веселие „Заедно в Новогодишната нощ” започва в 22.45 часа на площад „Цар Освободител“. На сцената ще се качат Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, Славка Калчева и група „Фанданго“. Традиционно няма да мине без празнични илюминации точно в полунощ! Ще има почерпка с вино и баница с късмети.

Община Сливен Ви пожелава светли празници!

Facebook Comments