СЛИВЕН

Предстоящо събитие с благотворителен характер бе обсъдено в Областна администрация

„Пътни катастрофи“ е заглавието на книга, посветена на опасните пътни участъци и катастрофите в страната, която ще бъде представена скоро и в град Сливен.  Това стана ясно след проведена наскоро работна среща между областния управител инж. Маринчо Христов, нейния автор д-р Николай Колев и инж. Георги Божев- председател на сливенското Сдружение „Активен гражданин“.

Областният управител застана зад идеята, Областна администрация да бъде домакин на събитието, което ще се проведе под формата на благотворителен търг. Желанието на автора е събраните средства от продажбата на печатното издание да бъдат насочени към Министерството на вътрешните работи, за подпомагане на пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители.

Д-р Николай Колев е  дългогодишен служител, работил в КАТ и Пътна полиция, преминал през всички нива на служебната йерархия. По времето, когато е началник сектор, броят на убитите в Сливенска област е намален с 11. През 2015 г. в Академията на МВР защитава дисертация на тема : „Дейност на Пътна полиция при Пътно транспортни произшествия“ .

„Пътни катастрофи“ е единственото в България подобно изследване посветено на ПТП от „А“ до „Я“, в което авторът дава отговор на въпроса как да намалим жертвите от катастрофи и как България да не бъде на първите места по черна статистика на автопроизшествия и загинали хора на пътя. В нея читателите имат възможност да се запознаят и с десетки реални случаи от дългогодишната практика на д-р Колев като пътен полицай, както и да решат тест за оценка на уменията им като водачи на МПС.

Дата на предстоящото събитие ще бъде оповестена на страницата на Областна администрация.

 

Facebook Comments