България

Президентът връчва утре мандата на “Има такъв народ”

Президентът ще връчи утре, 28 април, мандат за съставяне на правителство на втората по големина патрия в 45-ото Народно събрание. Това стана ясно от съобщение от администрацията на държавния глава Румен Радев.

Вчера лидерът на “Има такъв народ” Станислав Трифонов обяви чрез публикация във Фейсбук, че номинира световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова за премиер, но тя веднага ще върне мандата.

“Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост”, коментира Трифонов.

Решението за връщане на мандата от страна на “Има такъв народ” предизвика редица коментари от представители на останалите партии в Народното събрание, според които Слави Трифинов бяга от политическа отговорност.

Съгласно Конституцията, след отказ от страна на втората партия да формира кабинет, президентът Радев следва да връчи мандата на трета политическа сила по негов избор.

Facebook Comments