СЛИВЕН

Приветствие от областния управител Маринчо Христов към ромското общество

Уважаеми жители на област Сливен,

Днес е 8 април- Международният ден на ромите.

Това е денят, в който ромите от цял свят почитат не само своите жертви във Втората световна война, но обединени застават и зад идеята за равенство и толерантност между хората. Това е денят, в който те ясно заявяват, че бедността и расизма все още съществуват и са пречка за желанието им да имат нормален живот.По този повод считам, че на територията на нашата област живеят хора, които успешно са разчупили стереотипите наложени от обществото към този етнос и са достойни и равноправни наши съграждани. Време е да преодолеем предразсъдъците и да се научим да живеем заедно, защото всички имаме общо – това, че сме хора и имаме едни и същи житейски радости и тревоги.

Уважаеми роми,

Позволете ми от името на Областна администрация и от свое име да Ви поздравя по случай Вашия празник с пожелания за здраве, успешна реализация и благополучие!

В своята работа като областен управител съм се ръководил винаги от принципа за равнопоставеност между всички граждани независимо от тяхната етническа принадлежност. Вярвам, че заедно ще продължим да бъдем толерантни и човечни един към друг за една обща цел-просперитета на нашата област!

Честит празник!

Инж. Маринчо Христов

Областен управител на област Сливен

 

Facebook Comments