Сливен

Проведе се заседание на Общинския кризисен щаб в Нова Загора

Във връзка с констатираните 10 случая на заболели с коронавирус на територията на град Нова Загора, от които 8, живущи в кв. „Шести“ и работещи във фирма в гр. Стара Загора, както и 2 медицински лица, кметът на общината Николай Грозев свика Кризисния щаб.

След анализ на ситуацията е взето решение за преустановяване на приема на пациенти за срок от 24 часа в МБАЛ „Св. Петка Българска“.

Започва задължителна дезинфекция на цялата сграда на лечебното заведение и изследване на персонала на болницата.

Кризисният щаб обръща особено внимание на пропускателния режим и спазването на правилата за дезинфекция в медицинските центрове и от лекарите на индивидуална практика.

Стриктно следва да се спазват разпоредбите за носене на маски и дезинфекция в затворени помещения и на обществени места.

Засилване се контролът при пропускателния режим в обществени сгради. За период от седем дни се затваря Градската градина – считано от днес, 10.06. Препоръчва се ограничаване на движението и събирането на големи групи от хора.

Във връзка с предстоящо национално външно оценяване за VII клас на 15 и 17 юни, се заостря вниманието на директорите на учебните заведения за спазване на пропускателния режим, дезинфекция на помещенията и измерване на температурата на входа.

Установени са адресите и се издирват всички контактни лица на заразените. Към момента всички диагностицирани са карантинирани и са под домашно лечение. Община Нова Загора възстановява дезинфекцията на града и кв. „Шести“.

Кметът на общината Николай Грозев призовава всички граждани да оценят сериозно създалата се ситуация и да проявят разбиране и отговорност, за да се преодолее по най-бързия начин възникналата опасност за живота и здравето на населението.

Facebook Comments